Peter "konstapeln" Öhrn

Denna veckas arbetarkollage kommer handla om en mycket seriös ung man, en blivande konstapel med siktet intällt på att fånga de allra största bovarna i hela stan! Inte helt oväntat stavas denne man Peter ”konstapeln” Öhrn.


En helt vanlig dag för konstapel Öhrn börjar redan klockan 6 på morgonen. Han vaknar då av en siren och en saftblandare som han ställt bredvid sitt öra. Detta för att konstapeln ska komma in i den rätta poliskänslan som är så viktigt, och verkligen se till att han är vaken, och inte går i sömnen. Där efter stiger Peter sakta men säkert, och gärna så tyst som möjligt upp ur sängen. Han gör en ”polis-rull” över golvet, graciöst, smidigt ungefär som en sengångare som är på jakt efter löv. Han kryper sedan på sin mage ut till köket för att inta frukost. Peter gör alltid i ordning sin frukost kvällen innan, och den består alltid av gröt. Däremot kan toppningen variera grovt. Ibland består den av en enkel hartass, eller honungsdoppade beslagtagna knivar som Peter snott från stationen eller kanske om det är fest, vanligt tuttifrutti strössel. Idag är det tuttifrutti strössel som gäller och Peter smetar euforiskt in gröten i ansiktet och över bröstet. Och för lite extra sötma häller han sedan sirap i håret. Efter det spenderar Peter cirka 4,5 timmar på att leta efter bevis och diverse ledtrådar i lägenheten innan han beger sig till den häftiga polisskolan.


Idag är det en alldeles speciell dag på polisskolan. Rektor Lassard (som Peter gillar att kalla honom när han känner sig busig, hihihihi) skall visa alla små busiga poliser i klassen hur man på bästa sätt slår med en batong för att orsaka så mkt smärta som möjligt. Alla är väldigt spända på vad rektorn ska visa dem och Peter framförallt har sett fram emot detta i ca 17 minuter. Rektorn inleder med att hälsa alla framtida lagryttare välkomna och förtydligar att om någon tycker följande information är läskig ska man skrika ”HALT!” högt så får man lämna rummet.


-          Det är alltid bäst att hålla batongen med en hand, visar rektorn. Men är det så att man inte orkar lyfta batongen med en hand. Får man gärna hjälpa till med båda, och visar ett stadigt grepp kring den kraftiga, mörka, hårda batongen.


-          Sedan är det alltid bäst att slå med ett litet ”knyck”, tänk er att ni håller ett pingpong racket och ska slå en liten backhand, berättar rektor Lassard.


Alla häftiga små blivande konstaplar sitter med munnarna öppna och ögonen uppspärrade. Man ser en av Peters klasskamrater sitter och darrar som ett asplöv i hörnet. Han är den starkaste och maskulinaste av dem alla, hans namn är Kim-Michelle. Han är från norrland och är f.d. skogshuggare, därav dubbelnamnet. För åskådarens ögon kan denna publik endast beskrivas på ett sätt. Tänk er ett gäng luggslitna livbojar, släng därtill en fågelholk samt en otroligt fånig uniform så har ni en ganska bra bild.


-          Vi avslutar där, säger rektor Lassard belåtet, och kastar samtidigt en flörtig blick över alla blivande poliser.

   


Jag var själv väldigt rörd över den vishet dessa människor precis erhållit, och kände därför att det var dags för mig att faktiskt återgå till jobbet. Jag har ju faktiskt skåpet fullt med käk som jag ska buda över till kronprinsessan och hennes väninnor som har pyjamaskalas.Tills vidare mina kära vänner, tack för ordet,Eder alles, Jonas Dhahméhn

Kommentarer
Postat av: ..

HAHAHAHAHA, Dahmen du är så SJUK!

2010-01-20 @ 14:55:57
Postat av: Haha

haha damen du är verkligen helt sjuk i ditt huvud, men roliga texter du skriver!

2010-02-22 @ 13:10:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0