Dubbelmöte och vardagslunk

I helgen är det dags igen, Umeå och Ö-vik gästar Strandhallen. Serieledarna respektive trean har tänkt att komma ner och hämta 3 enkla pinnar vardera. Vore sjukt skönt att sätta lite käppar i hjulen och få Norrlandsmedierna att utropa fler storskrällar från bottenlaget TTIBK. Jämfört med förra helgen känns inte pressen lika påtaglig, då var det två måstematcher nu förväntar sig ingen att vi ska ta poäng. Jag tror dock stenhårt på 6 pinnar i helgen genom 6-4 vinst mot firma Domeij/Vestin och 4-3 mot något mer täta Umeå city.

Veckan i övrigt då. Något sliten efter helgens bataljer, man kanske börjar bli gammal?! går och drar på en förkylning. Slentrian på jobbet som vanligt, försöker undvika arbete genom att se upptagen ut framför datorn. Inte så svårt när man har en blogg och en pålitlig, men något seg interneruppkoppling att tillgå. Små ljusglimtar i form av innebandy, en FreddieG-tröja och långa lunchraster. Snart är det helg med innebandy på schemat därefter väntar ännu en vecka inledd av härlig måndagsångest och vardagstristess.

#1

Lätt att gå upp i morse!

Fyra nya pinnar, två placeringar upp i tabellen och ett försvarsspel som ser bättre ut än på länge.. Kan man vara annat än nöjd efter en sån helg?

Lägg därtill en grym speaker i matchen mot Sundsvall så kan man knappt begära mer (än möjligtvis att vi haft stolpe in och vunnit mot Granlo men å andra sidan hade vi säkert torskat den matchen för två månade sedan så..)

Ses i simhallen!

Roos Jr

Ris eller Roos

Avgörs det i helgen?

Herrlaget möter i helgen de sjunde- och åttondeplacerade lagen i tabellen och vid förlust tror många att loppet är kört. Sundsvall som ligger fyra poäng före TT och Granlo som har ytterligare tre poäng til godo kommer ner till Stockholm och Strandhallen för att skaffa sig arbetsro i kampen om placeringarna och skulle de vinna är de i allra högsta grad med i kampen om placeringarna på den övre halvan. Vid förlust däremot så är de båda indragna i en bottenstrid mellan fem lag där allt kan hända. Lägg därtill att de möter tabelljumbon och årets besvikelse Farsta så börjar ni förstå hur intressant detta kan bli.

Men för TT då?

Läs den spännande fortsättningen på TT IBK's hemsida.

När kommer saga??

har nu inte kunna sova på flera dagar.skulle behöva en saga

snälla dahmén skriv snart

en utmattat Matrialare

Ännu längre ifrån att vara ung och lovande!

Ja då e det den dagen på året igen. Man får en ny siffra att försöka komma ihåg.
Kroppen känns mer och mer och man börjar riktig känna att man blir äldre. Efter matcher så värker muskler och leder och det tar inte bara 1dag att återhämta sig som det gjorde när man va ung, eller hur 12:an.
Det som känns tyngst e inte att kroppen börjar svika och att man börjar få sina funderingar över hur länge man kommer att hålla för att springa på denna gummimatta och jaga plasten, det e att man inte e ung och lovande längre. Den har tagit lite när man börjar tänka efter. Åren går snabbt. Nu börjar man verkligen att få bli kallad rutinerad(lastgammal fast i ett finare idrottsspråk)

Men men, man ska inte vara bitter, det e bara bita i citronen och försöka le.

Träning ikväll igen gubbar. Samma tid samma plan, samma bänk plats. samma gamla nyllen.

#18 Linkan

Äntligen Måndag

Äntligen är den tunga helgen över och en ny härlig arbetsvecka har tagit fart. Jag verkligen myser inombords när jag tänker på att det är 5 hela dagar kvar till nästa hårda ledighet. Skämt åsido, ikväll är det träning, i helgen är det dubbelmatch som förmodligen blir avgörande för TTs framtid i div1. Så det är bara att spotta i näven och skaka av sig betongkepsen. Ny vecka, nya utmaningar.

keep up the good work
#1

Ses hos mig?

Tja Boys!
Skönt tugg nu, kul att se. Tänkte bara påminna om att det är öppet hus hemma hos mig imorgon innan vi drar till Ballbreaker. Jag bor på Wargentinsg. 1, ligger precis vid polishuset, T-bana Rådhuset. Har precis fixa Guitar Hero III till X-boxen så det är bara att rocka loss!!!

Simma lugnt,

Björch


Musiken i A-laget

I torsdags åkte vi upp till Sandviken för att hämta hem tre välbehövliga poäng till Tyresö. Hur det gick vet ni såklart redan, därför tänker jag försöka att ta upp en annan sak som ni inte redan vet. Vilken låt sjungs det på i omklädningsrummet egentligen? Svaret kommer säkerligen att förvåna många...

För en tid sen var vi nere i Visby och hade ett "svetsarläger". Under detta läger spelades det en hel den fotboll, det surrades runt borden, det tittades på tv, det var även musikgissning under en av kvällarna. Anledningen till att jag drar upp ett läger som vi var på för ganska länge sedan är att det leder oss fram till svaret på min första fråga. Många låtar gick obemärkt förbi under den här kvällen och folk skrev så det rök om pennorna runt borden. David Roos som var lekledare i denna musikgissningstävling stängde av låten efter ett par sekunder för att sedan sätta på nästa låt. Efter ungefär 25minuter började Lasse Berghagen ljuda ur högtalarna, helt plötsligt började någon sjunga med lite till textraderna som ljöd ur högtalarna. Fler och fler stämde sedan in "skönsången", vilket resulterade i ett allsångsinferno som hade fått Lasse Berghagen att gråta om det hade skett på Skansen. När det väl var dags för refrängen var hela laget involverat och skrålandet av "han tog av sig sin kavaj" väckte nog även de tröttaste fåren på den gudsförgätna ön som vi kallar Gotland.

Efter matchen mot Alba upprepade sig historien, när alla hade kommit in i omklädningsrummet efter matchen stängdes musiken som spelades på stereon av. Någon började sjunga första versen på Lasse Berghagens gamla dänga, sedan var kaoset igång. Versionen av låten som bjöds framställdes acapella, eftersom vi inte hade tillgång till skivan. Om Alba nu hörde vår sång får vi aldrig veta, men en sak är säker, Lasse Berghagen kan vara vår nyckel till framgång. Därför vill jag bara säga: 

TACK LASSE!
#8 Wiborgh


Bloddrama på Jernvallen

Jag tänkte en gång för alla beskriva gårdagens dramatiska händelse med mitt finger för att slippa att lösa och osanna rykten ska spridas runt omkring lagets kretsar.


Det var mörkt, vinden ilade som en ilsken kreatör av den värsta av sånger över den ödsliga idrottsplatsen, laget hade bestämt sig för att ta sig över ett extremt vasst och taggigt stängsel för att kunna rulla boll. De flesta som tog sig över klarade sig med stor turlighet med upprivna byxben, alla utom en...

Jag själv tog mig upp till kanten av stängslet med en förväntad elegans och skulle precis hoppa ner på gräsplanen när vinden bestämde sig för göra min kväll till en nära-döden-upplevelse modell värre.

Vinden som träffade mig kom med en sådan kraft att hela stängslet höll på att falla omkull, men jag använde min smidighet och balans när jag höll mig kvar. Dock kunde jag inte stå emot när det efterföljande haglet träffade mitt ansikte. I all förtvivlan av att jag höll på att ramla ner grep jag tag i stängslet, något jag sedan fick ångra... Blodet sprutade och snittet från de sylvassa taggarna på stängslet var ungefär 15 centimeter långt och följde hela mitt högra långfinger, det var precis att fingret satt kvar på handen. Ingen fara tänkte jag och tänkte gå in för den vardagliga showen med fotbollen när jag blev övertalad att gå in och sätta på ett plåster. Trist enligt många då de visste att fotbollen nu skulle sakna skärpa och finess.

När jag väl kom in i hallen igen så fick vi använda en stor handduk för att kunna få upp all den blod som det djupa och kraftfulla såret generade. Sedan blev jag övertalad att åka upp till lasarettet. Lagledaren i Alba var högst hjälpande när han körde mig och även stannade kvar och väntade på det stora ingreppet läkarna var tvungna att genomföra.

De funderade länge på amputation, men efter ett långt övervägande valde de att stygn fick bli det vinnande konceptet. Läkarna kom sedan med beskedet att det enda de hade att sy med var en slö smörkniv och även att de var läkare av åsikten att bedövning endast var en uråldrig kvarvarande myt.

Smärtan var oerhört svår och så mycket blod har sällan skådats på Sandvikens lasarett, men jag bet ihop under alla de 27 stygnen och kan idag vara glad att jag kom levande ur den hemska händelsen som ägde rum igår den 17e januari 2008.

The one and only true story.

// Robinho

Ris eller Roos

Kan man annat än sprudla av glädje efter gårdagens för så många överraskade seger borta mot Alba? Förutom det faktum att jag är grymt nöjd och väldigt stolt över grabbarna så skulle jag vilja belysa en detalj i sammanhanget, nämligen att TT med en placering näst sist i tabellen endast har -6 i målskillnad! Är inte det anmärkningsvärt? ...

Mer om detta finns att läsa på vår hemsida www.ttibk.se

Roos Jr

Vilken skön weekend...

En behaglig bussresa med vår härligt karismatiske chaufför "Svempa" tog oss upp till Sandviken, stannade till ett par timmar och vände sedan hem mot la grand Capital de la Estocolmo med 3 rykande pinnar nerkastade i bagaget. Efter en natts behaglig sömn samt ett par timmars skrivande på hemtentan är det dags skriva ned de första reflektionerna efter gårdagens batalj. Matchen började visserligen på ett sätt som de tidigare matcherna gjort när vi förlorat, men det kändes redan från början att detta var en sådan kväll där inget kunde gå fel. Första perioden var väl dock kanske inget att höja till skyarna, frånsett ett otroligt stabilt försvarsspel. Tråkigt nog skadade sig Fisken i sista spelminuten och det ledde till en plats på den hårda plankan för min och Wiborghs del.

I andra stänkte vi in 3 kassar och kvällen såg ut att bli sådär härlig som de var 20 gånger av 22 förra året (har jag för mig?). Och visst var det så. Sista periodens man var helt klart Ceder, som var som en duracellkanin som käkat för mycket socker. Trots det blev det inga mål från dennes sida men glädjande nog bjöd Anton på en riktig delikatess när han snurrade upp målvakten och säkert pillade in 7-2 när det återstod 2 minuter kvar av matchen. 

Denna kväll i Sandviken slutade alltså lyckligt men ger oss inte för det något utrymme för att andas i tabellen. Nästa match kommer Sundsvall på besök och det finns bara en sak TT kommer att bjuda på......
..... och inte är det buffé.
 
- Ramos #10


Nya tider

Vaknade upp imorrse å insåg att jag var arbetslös! Sen somnade jag om igen...

En dag på bruket

Imorgon bär det av till nordligare breddgrader. Närmare bestämt till ett litet blåshål som i folkmun går under namnet Sandviken. Det tilltalande namnet för tankarna till en sommaridyll, men skenet bedrar. Året på denna gudsförgätna plats är uppdelat enligt följande: 8 månader vinter och 4 månader mygg. Somliga av byns åldermän påstår att solen inte trängt igenom urskogen sen dinosauriernas glansdagar.

Vad sysselsätter man sig då med i en så avlägsen och innehållslös småstad förutom att fostra svenska "hjältar" så som Tomas Ledin och Kim Källström? jo, man spelar innebandy! En ädel och kraftfull idrott som fallit gästriklands befolkning väl i smaken. Det är kallet till denna sport som fått TTIBKs herrar att ta ledigt från jobb och gummor för att åka de många långa milen genom Sveriges sköna land och plocka fjädrar ur albatrossens stjärt. När vi är färdiga med den överväxta måsen ska den vara vingklippt för tid och evighet.

Det sägs att urbefolkningen bosatte sig runt sandviken på grund av malmfyndigheterna och de fina bandyisarna, men denna sketna torsdag ska vi låta vildvittrorna från norr få smaka på äkta Tyresöstål och stenhård plastmatta (med reservation för parkettgolv). Fredagsmiddagen, bestående av tropisk fågelgryta, skall smaka extragott tillsammmans med de nyinförskaffade och ack så viktiga 3 poängen.

Forza TT

#1


Stackars Rulle

Rulle ringde mig inatt också och frågade om jag kunde skjutsa honom till Parre. Han hade tydligen glömt sitt bästa Jollypannband där och kunde inte somna. Jag blev lite smågrinig, inte bara för att jag blev väckt mitt i natten, utan också för att jag såg att tandfen inte hade vart och hämtat min mjölktand som jag tappade när jag blev rånad. Så jag sa åt lillgrabben att det bästa jag kunde göra var att berätta en saga. En saga om en av våra kära medarbetare i TT IBK.

Han heter Christer Andersson och arbetar som materialare för TTIBKs herrlag. Christer är sådär särskilt speciellt mysig som alla vet om. Christer är alltid först i hallen innan träning, och det är han för att han älskar sitt jobb och sina kollegor. För att Christer skall kunna leverera stiger han upp vid 5 på morgonen för att sortera alla västar efter färg samt stryka dem. Detta också för att alla så ihärdigt envisas med att hänga västarna huller om buller vilket kan göra Christer smått störd ibland. Men som det proffessionella medarbetare han är låter han det alltid rinna av sig. Vid halv 6 snåret äter han sedan en kraftig frukost med; Hummer, Toast Skagen, Kellog´s All-Bran och Bolsjevik-Müesli! Sedan har Christer en hemlighet, en salva. En salva som han som han medvetet, konsekvent och nästan euforiskt smörjer in sina händer med. Detta gör att han kan fylla säkerligen nästan 200 flaskor per dag, utan att för den sakens skull tappa lyster i händerna! Christer gör allt en materialare skalla göra av 100% toppklass utan att för den delen göra sitt arbete till en slentrian syssla. Christer är alltid stiligt klädd till sitt arbete och det är en fröjd att se honom stå och slänga iväg slap-shot efter slap-shot mot vänstra krysset med sin egenhändigt hemmagjorda klubba, sådär så där aristokratiskt och börshajsmässigt som vi bara njuter att få se. När det kommer till matlådor har Christer sällan med sig det, min gissning är att han äter en lugn och mysig middag hemma med Nettan och deras bedårande dotter. Att döma av hans otroliga kroppsbyggnad kan denna bestå av en hemmagjord pizza, eller kanske en grekisk sallad. Då och då har man dock sett Christer spatserat med stolta steg mot närmaste gatukök för att inhandla en exklusiv måltid till sin familj, sådär som bara Christer kan göra...

Sedan sov Rufus väldigt gott och jag la på luren. Jag lovade dock lillgrabben Martin "Rufus" Rustas att nästa vecka berätta en ny godnattsaga om en annan mycket viktig medarbetare.

Nästa veckas arbetarkollage: Håkan "stekigare-sportchef-får-man-leta-efter" Eklund.

Dahmén

Lekstuga

Svarta hade lekstuga igår på träningen, så kul att se. VI är stekheta nu! Röda, tagga.  Parre


Trollbäcken IBK i Sibyllareklam

Har ni hört den senaste reklamen från Sibylla?
I reklamen använder man Trollbäcken IBK....don´t ask what Trollbäcken Innebandyklubb can do for you, ask what you can do for Trollbäcken IBK....

Många undrar varför dom använder vår klubb i deras reklam, själv har jag inte den blekaste men Sibylla kommer få ett samtal av mig idag:)

Lyssa på reklamen här: Lyssna

Debut..

Härmed är debuten som "bloggare" avklarad.. Forca TT!
Roos Jr

En ny blogg

Det här är en ny blogg där TTIBK´s herrlag kommer att snacka om allt och ingenting som har med innebandy att göra. Här kommer det kastas en hel del stenar i glashus men säkert också komma upp en och annan nämnvärd tanke att dela med sig av. Bedöm själva!

image3
Mer information om vilka vi är hittar ni här eller varför inte genom föreningens hemsida där ni även hittar information om övriga lag och aktiviteter.

RSS 2.0