Äntligen klara för kval!

Nu är det några dagar sen vi säkrade seriesegern efter 14-3 vinsten mot Åkersberga i strandhallen.
Och det visade sig vara den sista riktiga hemmamatchen för säsongen också. Eftersom strandhallen inte håller måtten för kval och superligaspel så vi får se till fylla och få samma känsla i Eriksdalshallen som för två år sen när vi kvalade mot Bajen upp i div1.

Vad är det som har gjort oss så starka i år och gjort att vi vann div1 mellersta.

1. En skön stämning och harmoni i laget.
Det är ett riktigt bra go i laget och fast än vi har spelat dåligt och inte presterat så har det inte blivit någon stress eller dålig stämning. Vi har kämpat på och vänt flera matcher i år som vi har börjat dåligt och legat under. En styrka vi har och som vi får hålla kvar i kvalet. Att alla som jobbar runt och med laget är en del av laget tycker jag är en viktigt facktor i den sköna stämningen. Tränarna gör ett riktigt bra jobb både med coachningen och med att få skön stämning.

2. Målvakterna.
Vi har haft 2 målvakter som har varit grymma i år. Dom har triggat varandra och stötta varandra hela säsongen. Har varit underbart att se vilka matcher som dom har gjort och vilken trygghet det har varit att ha dom bakom sig.

3. Boxplay.
45 boxplay, 6 insläppta, 5 gjorda. 2 gjorda i spel 4-4. Det är ett riktigt bra och tryggt boxplay som vi har spelat ihop. Alltid lika kul och givande att få spela boxplay i matcherna med Björk, James, Fisken, Ola, Öhrn eller vilka vi ställer upp med. 

4. Bänken.
En styrka vi har är att dom matcherna som det har låst sig i för dom startande spelarna så har dom börjat på bänken kunnat komma in och ändrat matchbilden. Det är en bra styrka att ha den brädden och den moralen på bänken.

5. Första femman.
Victor Ferraresi 21mål 35 ass 56poäng. Linus Näsman 31mål 17ass 48poäng. Jonas Dahmen(Back) 13mål 13ass 26poäng. Sen har det bytts av lite på topparna i den kedjan mellan Anton Lithen 8mål 12ass 20poäng och Fredric Fisken Gustavsson 13mål 13ass 26poäng och Peter Öhrn 13mål 6ass 19poäng.
Men den som har hållt ihop denna femma och gjort så att det inte har läckt bakåt är Ola masen Jonsson 3mål 3ass 6poäng. Stort plus till ditt jobb.

Andra femman har blandat och gett i år. vissa matcher har det sett bra ut och vissa matcher har det låst sig. Så det finns sparkapital att plocka fram där i kvalet.

Dessa fem punkter har enligt mig varit dom stora sakerna som har gjort vår framgång.
Några andra viktiga saker är

Så imorn bär det av till Visby för en riktig hatmatch. Vi får se hur den slutar.

Tills vi ses igen så ses vi inte så länge.

Seger mot Skoghall!

Idag så visade vi än en gång att trots ett tidigt underläge så får vi ingen panik utan vänder och vinner matchen.

Vill ge ett stort tack till Nille "sulan" på Mc David som tejpade ihop Rulle så att han kunde genomföra hela matchen.

Vad kan man annars säga om matchen?
Tycker domarna gör en bra match.

Lasse kliver in med full fart och visar vilja och gör det riktigt bra.

Benji gör som vanligt en bra och stabil insats i målet.

Jag tycker artt vi föll in lite för mycket i deras Hawaiispel vilket förmodligen gynnade Skoghall mer än oss. Men jag tycker ändå att vi är det bättre laget genom hela matchen och att vi har koll på dom.

Annat att notera är Två mål av Rulle samt Ett mål och En ass av Anton. Kul att det släppte lite för dem. 
Sen har vi ju backkampen mellan André och Dahmén, där  startade Dahmèn med att passa Linus till 1-1 målet och André gjorde ett solomål.
Så Dahmén ligger på 25 poäng och André har 21 poäng, inte illa av backar!!!
Fisken fortsätter att stänka in mål och denna gång gjorde han det på passning av Skansen (som sagt gjorde hemmadebut.)
Ville lyckades också få en ass idag, har killen gått poänglös någon match denna säsong?

Själv lyckades man skrapa ihop En ass. Jag håller mitt snitt på En poäng de senaste matcherna. Ligger Tre poäng under mitt mål med En poäng per match. Har gjort 15poäng på 18matcher och det är 3 matcher kvar, så kanske....

Måste ju nämna Villes straff. också.
Han fick ju hela publiken att skratta.
Så vad hände....Jo han kliver fram för att lägga straffen. Ställer sig och flexar klubban och klubban går av på mitten. Hela publiken började skratta och han fick även applåder. Ville går och bytert klubba, lägger sedan straffen och är bra nära att lägga in den på en enhandsbackhand men lägger tyvärr över. 

Tack publiken för ert stöd denna match. Nu är det bara en hemmamatch kvar mot Åkersberga lördagen den 15 februari kl 13:00. Hoppas vi kommer ner och hjälper till att fylla Strandhallen. Vinner vi den matchen så är vi klara för kval till superligan. Kan bli en riktig fest.

Hoppas ni uppskattar läsningen.
nu har jag dessutom fått lite hjälp hemifrån med särskrivningar och felaktiga meningsuppbyggnader;)

Kram på er alla, så ses vi på gummimattan.None

Matchdag! En skön frulle med Rulle!

Frulle med Rulle blev en skönt uttryck förra säsongen när vi vände och började vinna.
Innan farsta matchen hemma i strand så hade jag och Rulle käkat frukost och kollat på film på morgonen(Mio mi Mio)
Efter en dålig säsongstart så vann vi den matchen mot farsta och jag och Rulle bestämde oss för att vi inte kunde bryta en bra trend så varje hemmamatch den säsongen så blev det frulle med Rulle. Måste väl tillägga att vi inte vågade bryta att det skulle vara en barnfilm som vi skulle se också. Blev några sköna val.

"Hej alla barn. Jag heter Rulle, jag gillar att fästa, Tejprulle. Hejdå!"
Det är nog inte så många i laget som vet om gamla Sven Melander när han  kör sina Rulle skämt. Jag har försökt hitta en sån gammal t-shirt till Rulle men icke.
 Men det finns en viss likhet! Martin "Rulle" Rustas och Sven "Rulle" Melander.

På tal om Rulle så får vi se ang dagens match. han drog en ganska kraftig stukning på träningen i torsdags så vi får hålla tummarna att cap kan lira.

En som tyvärr inte kan lira är farbror Öhrn som kommer köra dubbelt idag som materialare och även sargvakt.
Fick tag i en bild från hans snutskola, han verkar vara sargvakt där också.

Om vi ska snacka lite om dagens match mot Skoghall så har träningarna i Tisdags och Torsdag sett bra ut. De som saknas i dagens trupp är Thomsen(jobb), Öhrn(skada) och även Addde som är iväg på Finnkampen med U-19. Vi håller tummarna för dig Addde. 

I dagens trupp har vi Skansen (Patrik Schantz) hemma debut och Lasse (Lars Lindelöf) som gör debut. En löpstark, stor anfallare med bra skott som det är full fart på. Ska bli kul att se.

Ja, nu är det bara upp till oss själva hur det ska gå idag. Om vi går in 100% så finns det inget lag i serien som kan rubba oss. Det är många som vi inte har kommit upp 100% i spelstandard men ändå kämpat 100% och tagit hem 3pinnar.

Hoppas det kommer ner mycket folk och tittar idag. Vi behöver ert stöd nu när det börjar dra ihop sig.

Så jag hoppas vi ses när domherrarna kvittrar för matchstart. För när matchen drar igån idag så är det fullfart.

Jag kommer vara i hallen, och även DU hoppas jag
None

RSS 2.0