En dag på bruket

Imorgon bär det av till nordligare breddgrader. Närmare bestämt till ett litet blåshål som i folkmun går under namnet Sandviken. Det tilltalande namnet för tankarna till en sommaridyll, men skenet bedrar. Året på denna gudsförgätna plats är uppdelat enligt följande: 8 månader vinter och 4 månader mygg. Somliga av byns åldermän påstår att solen inte trängt igenom urskogen sen dinosauriernas glansdagar.

Vad sysselsätter man sig då med i en så avlägsen och innehållslös småstad förutom att fostra svenska "hjältar" så som Tomas Ledin och Kim Källström? jo, man spelar innebandy! En ädel och kraftfull idrott som fallit gästriklands befolkning väl i smaken. Det är kallet till denna sport som fått TTIBKs herrar att ta ledigt från jobb och gummor för att åka de många långa milen genom Sveriges sköna land och plocka fjädrar ur albatrossens stjärt. När vi är färdiga med den överväxta måsen ska den vara vingklippt för tid och evighet.

Det sägs att urbefolkningen bosatte sig runt sandviken på grund av malmfyndigheterna och de fina bandyisarna, men denna sketna torsdag ska vi låta vildvittrorna från norr få smaka på äkta Tyresöstål och stenhård plastmatta (med reservation för parkettgolv). Fredagsmiddagen, bestående av tropisk fågelgryta, skall smaka extragott tillsammmans med de nyinförskaffade och ack så viktiga 3 poängen.

Forza TT

#1


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0